Sommerstevnet 2020

Sommerstevnet 2020

Risøy Folkehøyskole, Gjeving i tiden 11. – 16. juli  (Klikk her for å gå til påmeldingsskjema)

Vi ønsker igjen velkommen til sommerstevne på Risøya. Må det bli en rik tid i fellesskap med Herren og med hverandre.

Når vi nå samles til sommerstevne er det under andre forhold enn det vi er vant til. Det er underlig hvorledes et lite virus kan sette hele verden opp ned, kan en nesten si. Det vi forhåpentlig har lært, er at en liten uventet hendelse på kort tid kan få radikale virkninger. La oss være våkne! Vi vet vi lever i de siste dager. Tegnene er der, Herren venter bare på at vi skal bli klare.

Også for vårt stevne vil corona utbruddet gi noen endringer. Vi har jo alltid hatt gleden forskjellige forkynner-tjenester utenfra, i år blir det norske forkynnere. Vi har fått et budskap til denne tiden som er klart og tydelig og vår oppgave er å bringe dette Budskapet ut.

Profeten får et spørsmål: «De syv segl, broder Branham, vil ikke det være en åpenbaring i de siste dager, noen store åpenbaringer som vil bringe oss nærmere Gud» Nei, det kan det ikke være, sier han «Det ville være å legge eller trekke fra. Det er å åpenbare det som allerede er skrevet», Fundamentet er klart.

I en lignelse i Matt.13 sier Jesus: «men den som blir sådd i den gode jord, det er den som hører Ordet og forstår det; han bærer frukt, en gir hundre fold, en seksti fold, en tretti fold.» Må den åpenbaring Herren har gitt gjennom Mal.4 tjenesten bli så klar at den enkelte av oss forstår det, for det er da det bærer frukt. Og vi vet hva åndens frukt er; kjærlighet, glede, ferd, langmodighet, mildhet. Når Ordet kommer ned i våre hjerter som en fast forankring, kan du stå midt i stormen.

La oss samles i forventning og bønn til hva Herren vil gjøre i blant oss.

Broderhilsen
Per H. Johansen


PRAKTISKE OPPLYSNINGER

Risøy Folkehøyskole er en kristen internatskole, som ligger idyllisk til i havgapet like innenfor Lyngør i Tvedestrand kommune.  Risøya er ei øy på ca. 550 dekar, og har hatt bruforbindelse siden 1953.

I år blir det norske forkynnere som bringer oss Guds dyrebare ord.

Risøy Folkehøyskole er i sommer underlagt nasjonale restriksjoner grunnet covid-19. Dette gjør at vi må ta ekstra hensyn i forhold til avstand og smitterisiko, samt følge de regler som er gitt fra folkehøyskolen og FHI. Får man hoste, forkjølelse e.l. i forkant av stevnet skal dette meldes fra om og en avbestilling blir foretatt. Blir man dårlig under oppholdet må man reise fra området.

Fra arrangørens side er det økte krav til renhold bl.a. på sanitær og dusjanlegg. Derfor vil et begrenset antall fellestoaletter være tilgjengelige. Skolekjøkkenet i Bassengbygget skal ikke brukes og servicebygget på kampingen blir hold stengt. Det er derfor ikke mulighet å benytte telt i år.

Måltidene blir ikke servert som buffè, men maten blir lagt opp. Maks antall i spisesalen er 70 personer. Servering av middag blir derfor i to bordsettinger.

Vi har god kapasitet på sengeplasser, siden vi disponerer hele skolen alene. Vedrørende innkvartering blir det meste blir ganske likt som tidligere, og vi oppsummerer som følger: 

  • Det er mulig å velge hel- eller halv pensjon, ved overnatting på internatbygg. Det er ikke mulig med egen matlaging (varmmat) på internatbyggene.
  • Det finnes ekstra senger (reiseseng med dyne og pute), som kan settes inn på de rommene på internatene som har ekstra plass.
  • Eneboligene/leilighetene har fullt utstyrte kjøkken, som kan benyttes til selvhushold. 
  • Det er mulig å bestille enkeltmåltider eller hel pensjon for de som ikke bor på internatene, men det MÅ gjøres på forhånd.

Langangen
Et nytt internatbygg fra 2014, inneholdende 16 doble rom av høy standard med plass til ytterligere 2 ekstra senger på hvert rom (til sammen 4 sengeplasser).  To og to rom deler ett bad.  Rommene ligger i 2 etasje, med direkte inngang til Hovedbygget.  Det er også installert heis i dette bygget.

Bassengbygget
I 3. etasje, over svømmebassenget, er det 12 rom med en seng, og mulighet til en ekstra seng.  Vask på rommene, og dusj og toalett i gangen.  Det er ikke heis i dette bygget. 

Skipperstua
Til sammen 8 enheter med 8 – 10 sengeplasser i køyesenger, fordelt på 2 eller 3 rom pr enhet.  Ett bad med dusj og toalett pr enhet.  Dette internatet har enkel standard (leirskole).  Dette kan passe for barnefamilier. Det kan også bli aktuelt å ha en egen enhet for overnatting for unge gutter og en for jenter men med covid-19 restriksjoner. Betaler for minimum 4 senger pr enhet.

Eneboliger
Det er i år 4 eneboliger, som kan benyttes til overnatting og selvhushold (eller kombineres med alle eller noen måltider i spisesalen).

Moskva: tidligere rektorbolig, ligger like til høyre for hovedbygget.  4 rom med 2 senger og 2 enkeltrom.  Til sammen er det plass til 7 ekstra madrasser på gulvet uten ekstra kostnad.  Fin stor møblert stue. Betales for hele huset uavhengig av antall brukte senger.

Fjelltun: ligger plassert på en liten høyde mellom Hovedbygget og campingplassen.  Totalt 5 soverom, ett dobbeltrom og 4 enkeltrom.  Det er plass til 5 ekstra madrasser totalt, uten ekstra kostnad. Betales for hele huset uavhengig av antall brukte senger.

Beddingen: noen hundre meters gang-avstand for Hovedbygget.  Har 7 soverom (to dobbeltrom og 5 enkeltrom).  Det er plass til 7 ekstra madrasser totalt, uten ekstra kostnad.  Betales for hele huset uavhengig av antall brukte senger.

Breiblikk: ligger plassert i samme retning som Beddingen, men lengst vekk av eneboligene. Har 2 doble soverom.  Det er plass til 5 ekstra madrasser uten ekstra kostnad, totalt i huset.

Camping
Gode muligheter campingvogn eller bobiler.  Eget avsatt område midt på øya, noen hundre meter fra Hovedbygget. Det er fast opplegg for tilkobling av strøm.  Servicebygget med dusj, toaletter og et mindre kjøkken med kokemuligheter og kjøleskap er ikke tilgjengelig i år grunnet fare for corona smitte.

Priser
Følgende priser gjelder pr. person/døgn (bortsett fra eneboligene):

Internater 
 Internatbygg Langangen, helpensjon700
 Internatbygg Hovedbygget, helpensjon650
 Internatbygg Bassengbygget, helpensjon580
 Fratrekk for halv pensjon75
 Fratrekk for ekstraseng på rommet90
 Fratrekk for ekstra madrass på rommet120
   
 Skipperstua, uten måltider  (minimum 4 pers / enhet)185
   
Eneboliger 
 Moskva, pr døgn, uten måltider2 200
 Beddingen, pr døgn, uten måltider1 500
 Fjelltun, pr døgn, uten måltider1 300
 Breiblikk, pr døgn, uten måltider1 300
 Fjordgløtt
   
Camping 
 Campingvogn/bobil250
 Telt
 Båt ved skolens brygger, fra170
 Tillegg for strøm65
   
Måltider 
 Frokost75
 Middag u/dessert140
 Kveldsmat75
   
Annet 
 Tillegg for enkeltrom (gjelder bare internater)115
 Leie av sengetøy (hele perioden)165
 Vaskemaskin eller tørketrommel25

Middagsmenyer:
Oppdateres når menyene er avklart.

Veibeskrivelse
Det er to mulige avkjørsler til Risøya fra E-18, ved Risør eller ved Tvedestrand.  Vi vil anbefale å kjøre riksvei 410 og videre på 411 ved Tvedestrand.  Den andre veien er delvis ganske smal og svingete.

Påmeldingsfrist: 19. juni 2020. (Klikk her for å gå til påmeldingsskjema)

Etter mottak av påmeldingsskjema og når romfordelingen er ferdig, kan vi returnere en kostnadsberegning. Vi håper de fleste vil benytte seg av muligheten til å betale for oppholdet på forhånd.

OBS: Nytt kontonummer:   2610.35.63541.

Eventuelle spørsmål kan rettes til Øystein Rugtveit på:
– Epost: oystein.rugtveit@gmail.com eller tlf.: 902 69 800

PS:  Vi nevner også at det arrangeres en ungdomsleir på på samme sted i forkant av sommerstevnet, i tiden 8. – 11. juli.  Mer info og påmeldingsskjema finner du her:
http://www.budskapet.no/rising/ungdomsleir-2020/

Comments are closed.