Sommerstevnet 2019

Sommerstevnet 2019

(English text)

Risøy Folkehøyskole, Gjeving i tiden 13. – 18. juli  (Klikk her for å gå til påmeldingsskjema)

Vi ønsker igjen velkommen til sommerstevne på Risøya. Må det bli en rik tid i fellesskap med Herren og med hverandre.

Når en ser seg om i den verden vi lever i med Sodomismen og det generelle frafallet fra Guds Ord i menighetene, er det vanskelig å forstå at ikke flere oppriktig troende våkner opp for Bibelens vei.

Når en leser Åpenbaringens bok er det klart at det er to grupperinger utenom Jøder som kommer hjem til himmelen når denne kampen her nede er over. Den ene gruppen er brudeskaren som går hjem før den store trengsel. De er kjøpt med Jesu blod og er nærmere beskrevet i Åp. kap. 5, 8 – 11. Den andre gruppen finner vi i Åp. kap. 7, 13 – 14. De kommer ut av den store trengsel og har vasket sine kjortler i Lammets blod. De hadde rettferdigjørelsen, men fikk sin helliggjøelse i trengselen, vasket sine kjortler, hvor de måtte gi sine liv.
Hvorfor er det to grupper?  Hva er det som skiller dem?

Jeg vil påstå at den ene gruppen tok imot Guds Ord til den tiden de levde i, mens den andre gruppen holdt seg til et tidligere budskap og var fornøyd med det.

Budskapet Herren sender er alltid spesifikt for den aktuelle tiden det gjelder.  Det er en del av Guds totale frelsesplan. Bibelen viser det hele veien.  Om en ser inn i Skriften blev budskapet alltid formidlet gjennom en profet.  Bibelen er en samling av alle budskapene til enhver tidsalder og hvorledes dette budskapet ble mottatt.

Adam og Eva fikk et budskap som gjaldt for dem.  Noah fikk et budskap der han sto midt i en ugudelig verden. Hans søsken trodde ikke engang på han.  Men budskapet var for han og hans tid.  Abraham fikk et budskap som skilte ham fra den daværende verden. Det var ikke Noahs budskap som skilte Abraham ut, selv om han også trodde det.  Guds Ord skiller alltid. Det var budskapet til Abrahams tid som skilte Abraham ut.

Hva med Moses, Elias, Jeremias og alle Guds profeter. Gud gav dem et budskap, et budskap til deres tid. Og dette budskapet skilte ut dem som fulgte det.

Budskapet til tiden blir alltid motsagt.

Da Jesus kom var Han summen av hele Ordet fra Gud. Han var Sann Gud og sant menneske. Han var selve Budskapet som alltid blir motsagt av det falne menneske.

Etter frafallet i den Katolske kirke sendte Gud et restaurasjons-budskap ved Luther.  På samme måte bygde Gud gradvis opp igjen den rette forståelsen av grunnsannhetene i Guds frelsesplan ved budskapene gjennom Wesley og Pinsen.

Hele tiden har det vært budskapet til tiden som bringer lys over Skriften og trekker sjeler til Gud.  Slik har Gud kalt ut sin brud i hver tidsalder.

Vi er takknemlige for det budskapet Herren har sendt til vår tid, det bringer helheten, en linje fra 1. Mosebok til Åpenbaringsboken.

Velkommen til et rikt åndelig felleskap.

Broderhilsen
Per H. Johansen


PRAKTISKE OPPLYSNINGER

Risøy Folkehøyskole er en kristen internatskole, som ligger idyllisk til i havgapet like innenfor Lyngør i Tvedestrand kommune.  Risøya er ei øy på ca. 550 dekar, og har hatt bruforbindelse siden 1953.

Vi har i år invitert Bro. Michaél Ulteig og Bro. Ron Peterson, begge fra USA, som forkynnere.

Nytt i år er at møtene vil avholdes i den nye flerbrukshallen, som var under bygging i fjor.  Den er på kartet plassert omtrent der ”Låven” var tidligere.  Dette vil bedre de praktiske forholdene vedr. ventilasjon, toaletter og gi oss en foajé utenfor møtesalen, samt flere sitteplasser.

Det vil også være mulig å plassere noen campingvogner/bobiler i området utenfor inngangen til den nye møtesalen (begrenset plass).

Det blir ikke mulig å sove på madrass i klasserom på grunn av nye brannforskrifter.

Programmet på onsdagen vil ikke lenger avvike så mye fra de øvrige dagene.  Felles grill-måltid på kvelden utgår til fordel for ordinær middag etter formiddagsmøtet.  Men vi setter av ekstra tid etter kveldsmøtet og organiserer et felles kake-bord.

Vi har god kapasitet på sengeplasser, siden vi disponerer hele skolen alene. Det meste blir ganske likt som i fjor, men vi oppsummerer som følger:

  • Det er mulig å velge hel- eller halv pensjon, ved overnatting på internatbygg. Det er ikke mulig med egen matlaging på internatbyggene.
  • Vi disponerer et skolekjøkken i Bassengbygget, som kan brukes til matlaging.
  • Det finnes ekstra senger (reiseseng med dyne og pute), som kan settes inn på de rommene på internatene som har ekstra plass.
  • De 5 eneboligene/leilighetene har fullt utstyrte kjøkken, som kan benyttes til selvhushold. Det kan legges inn ekstra madrasser på soverommene.
  • Det er mulig å bestille enkeltmåltider eller hel pensjon for de som ikke bor på internatene, men det MÅ gjøres på forhånd.

Langangen
Et nytt internatbygg fra 2014, inneholdende 16 doble rom av høy standard med plass til ytterligere 2 ekstra senger på hvert rom (til sammen 4 sengeplasser).  To og to rom deler ett bad.  Rommene ligger i 2 etasje, med direkte inngang til Hovedbygget.  Det er også installert heis i dette bygget.

Bassengbygget
I 3. etasje, over svømmebassenget, er det 12 rom med en seng, og mulighet til en ekstra seng.  Vask på rommene, og dusj og toalett i gangen.  Det er ikke heis i dette bygget.  Skolekjøkkenet er i 2. etasje.

Skipperstua
Til sammen 8 enheter med 8 – 10 sengeplasser i køyesenger, fordelt på 2 eller 3 rom pr enhet.  Ett bad med dusj og toalett pr enhet.  Dette internatet har enkel standard (leirskole).  Dette kan passe for barnefamilier og det kan også bli aktuelt å ha en egen enhet for overnatting for unge gutter og en for jenter. Betaler for minimum 4 senger pr enhet.

Eneboliger
Det er i år 5 eneboliger, som kan benyttes til overnatting og selvhushold (eller kombineres med alle eller noen måltider i spisesalen).

Moskva: tidligere rektorbolig, ligger like til høyre for hovedbygget.  4 rom med 2 senger og 2 enkeltrom.  Til sammen er det plass til 7 ekstra madrasser på gulvet uten ekstra kostnad.  Fin stor møblert stue. Betales for hele huset uavhengig av antall brukte senger.

Fjelltun: ligger plassert på en liten høyde mellom Hovedbygget og campingplassen.  Totalt 5 soverom, ett dobbeltrom og 4 enkeltrom.  Det er plass til 5 ekstra madrasser totalt, uten ekstra kostnad. Betales for hele huset uavhengig av antall brukte senger.

Beddingen: noen hundre meters gang-avstand for Hovedbygget.  Har 6 soverom (ett dobbeltrom og 5 enkeltrom).  Det er plass til 7 ekstra madrasser totalt, uten ekstra kostnad.  Betales for hele huset uavhengig av antall brukte senger.

Breiblikk: ligger plassert i samme retning som Beddingen, men lengst vekk av eneboligene. Har 3 doble soverom, pluss ett i under-etasjen med egen utgangsdør.  Det er plass til 5 ekstra madrasser uten ekstra kostnad, totalt i huset.

Fjordgløtt: ligger på samme veien som Breiblikk, men lengre vekk fra vannet. En leilighet med ett dobbelt soverom + enkel seng i oppholdsrom.

Camping
Gode muligheter for telt, campingvogn eller bobiler.  Eget avsatt område midt på øya, noen hundre meter fra Hovedbygget.  Eget servicebygg med dusj, toaletter og et mindre kjøkken med kokemuligheter og kjøleskap.  Fast opplegg for tilkobling av strøm. 

Det er plass til 4 – 5 campingvogner/bobiler på plassen mellom den nye flerbrukshallen (møtesalen) og Landgangen.  Plasseres med minimum 4 meter enhetene, ifølge brannforskriftene.

Priser
Følgende priser gjelder pr. person/døgn (bortsett fra eneboligene):

Internater 
 Internatbygg Langangen, helpensjon690
 Internatbygg Hovedbygget, helpensjon630
 Internatbygg Bassengbygget, helpensjon560
 Fratrekk for halv pensjon50
 Fratrekk for ekstraseng75
 Fratrekk for ekstra madrass på rommet100
   
 Skipperstua, uten måltider  (minimum 4 pers / enhet)175
   
Eneboliger 
 Moskva, pr døgn, uten måltider2 150
 Beddingen, pr døgn, uten måltider1 450
 Fjelltun, pr døgn, uten måltider1 250
 Breiblikk, pr døgn, uten måltider1 250
 Fjordgløtt, pr døgn, uten måltider620
   
Camping 
 Campingvogn/bobil240
 Telt190
 Båt ved skolens brygger, fra160
 Tillegg for strøm60
   
Måltider 
 Frokost68
 Middag u/dessert135
 Kveldsmat68
   
Annet 
 Tillegg for enkeltrom (gjelder bare internater)115
 Leie av sengetøy (hele perioden)165
 Vaskemaskin eller tørketrommel25

Middagsmenyer:

LørdagLasagne med salat og loff.
SøndagSvinestek med brun saus, surkål, grønnsaker og poteter
MandagHelstekt Laks med stekte poteter, tomatsalat, agurksalat, rømme.
TirsdagKjøttkaker i brunsaus, ertestuing, gr.saker og poteter.
OnsdagPanerte Torskebiter med råkost, poteter og remulade.
Torsdag Kyllinggryte med ris og salat.


Veibeskrivelse
Det er to mulige avkjørsler til Risøya fra E-18, ved Risør eller ved Tvedestrand.  Vi vil anbefale å kjøre riksvei 410 og videre på 411 ved Tvedestrand.  Den andre veien er delvis ganske smal og svingete.

Påmeldingsfrist: 15. juni 2019. (Klikk her for å gå til påmeldingsskjema)

Etter mottak av påmeldingsskjema og når romfordelingen er ferdig, kan vi returnere en kostnadsberegning. Vi håper de fleste vil benytte seg av muligheten til å betale for oppholdet på forhånd.

OBS: Nytt kontonummer:   2610.35.63541.

Eventuelle spørsmål kan rettes til Jan Hansen på:
– Epost: risinghagen@gmail.com eller tlf: 908 42 160

PS:  Vi nevner også at det arrangeres en ungdomsleir på på samme sted i forkant av sommerstevnet, i tiden 10. – 13. juli.  Mer info og påmeldingsskjema blir annonsert når det er klart.

Comments are closed.