Sommerstevnet 2018

Sommerstevnet 2018

Risøy Folkehøyskole, Gjeving i tiden 14. – 19. juli  (Klikk her for å gå til påmeldingsskjema)

Velkommen igjen til felleskap under Ordet, og med hverandre.

Det står i Guds Ord at alle Hans barn er tegn og forbilder. Med dette i tankene ser jeg hele Ruts bok som et forbilde på det som utspiller seg for Guds folk i endetiden. Det er som en detaljering av hvorledes Eva møter Adam etter at Gud har formet henne i over to tusen år.

Situasjonen i Ruts bok er jo at Noomi er i et fremmed land, tar fatt på hjemreisen til sitt fedreland Israel, etter at hun hadde hørt at det var brød i der. Hennes mann og to sønner er døde, men hennes to svigerdøtre følger henne på veien til hennes land og hennes Gud. Etter at Noomi hadde søkt å overtale dem, vendte Orpa tilbake til sitt folk og sin gud.

Etter den annen verdenskrig ble Israel gjenopprettet og en strøm av jøder (Noomi) vender tilbake til deres fedreland. Samtidig med dette har det gått en helbredelses-vekkelse over verden, og mange vendte om til Herren. Tjenesten W. Branham hadde fått av Herren, var den drivende kraften i begynnelsen.  I beretningen er det han som var satt over høst-folkene og kjente nøyaktig til hvem Rut (bruden) var. 

Det viste seg snart at det var to åndskrefter i vekkelsen som gikk over verden. Den ene (Orpa) vendte tilbake til sitt folk og sin gud, mens den andre (Rut)  holdt seg til Boas (Brudgommen, Jesus) sitt åkerland, som er Guds Ord. Her på Boas åker er det mat for Rut, og her er tjenerne som trekker ut ekstra kornaks til Rut.

Hvorledes kan vi si at dette utspiller seg i vår tid. Jo, fordi profeten i Malakias 4 har vært her og Rut forener seg med Boas. Og profeten sier at forbildene ikke kan feile

Kom bli med oss på sommerstevnet og spis av aksene som legges frem for oss!

 

Broderhilsen
Per H. Johansen


PRAKTISKE OPPLYSNINGER

Risøy Folkehøyskole er en kristen internatskole, som ligger idyllisk til i havgapet like innenfor Lyngør i Tvedestrand kommune.  Risøya er ei øy på ca. 550 dekar, og har hatt bruforbindelse siden 1953.

Vi har i år invitert Bro. Michaél Ulteig fra USA og Bro. Mairah Abraham Moses fra Uganda som forkynnere.

Vi har god kapasitet på sengeplasser, siden vi disponerer hele skolen alene. Det meste blir ganske likt som i fjor, men vi oppsummerer som følger:

 • Det er mulig å velge hel- eller halv pensjon, ved overnatting på internatbygg. Det er ikke mulig med egen matlaging på internatbyggene.
 • Vi disponerer et skolekjøkken i Bassengbygget, som kan brukes til matlaging.
 • Det finnes ekstra senger (reiseseng med dyne og pute), som kan settes inn på de rommene på internatene som har ekstra plass.
 • De 5 eneboligene/leilighetene har fullt utstyrte kjøkken, som kan benyttes til selvhushold. Det kan legges inn ekstra madrasser på soverommene.
 • Det er mulig å bestille enkeltmåltider eller hel pensjon for de som ikke bor på internatene, men det MÅ gjøres på forhånd.

 

 

Langangen
Et nytt internatbygg fra 2014, inneholdende 16 doble rom av høy standard med plass til ytterligere 2 ekstra senger på hvert rom (til sammen 4 sengeplasser).  To og to rom deler ett bad.  Rommene ligger i 2 etasje, med direkte inngang til Hovedbygget.  Det er også installert heis i dette bygget.

 

Bassengbygget
I 3. etasje, over svømmebassenget, er det 12 rom med en seng, og mulighet til en ekstra seng.  Vask på rommene, og dusj og toalett i gangen.  Det er ikke heis i dette bygget.  Skolekjøkkenet er i 2. etasje.

 

Skipperstua
Til sammen 8 enheter med 8 – 10 sengeplasser i køyesenger, fordelt på 2 eller 3 rom pr enhet.  Ett bad med dusj og toalett pr enhet.  Dette internatet har enkel standard (leirskole).  Dette kan passe for barnefamilier og det kan også bli aktuelt å ha en egen enhet for overnatting for unge gutter og en for jenter. Betaler for minimum 4 senger pr enhet.

 

Eneboliger
Det er i år 5 eneboliger, som kan benyttes til overnatting og selvhushold (eller kombineres med alle eller noen måltider i spisesalen).

Moskva; tidligere rektorbolig, ligger like til høyre for hovedbygget.  4 rom med 2 senger og 2 enkeltrom.  Til sammen er det plass til 7 ekstra madrasser.  Fin stor møblert stue. Betales for hele huset uavhengig av antall brukte senger.

Fjelltun: ligger plassert på en liten høyde mellom Hovedbygget og campingplassen.  Totalt 5 soverom, ett dobbeltrom og 4 enkeltrom.  Det er plass til 5 ekstra madrasser totalt. Betales for hele huset uavhengig av antall brukte senger.

Beddingen; noen hundre meters gang-avstand for Hovedbygget.  Har 6 soverom (ett dobbeltrom og 5 enkeltrom).  Det er plass til 7 ekstra madrasser totalt.  Betales for hele huset uavhengig av antall brukte senger.

Breiblikk; ligger plassert i samme retning som Beddingen, men lengst vekk av eneboligene. Har 3 doble soverom, pluss ett i under-etasjen med egen utgangsdør.  Det er plass til 5 ekstra madrasser, totalt i huset.

Fjordgløtt; ligger på samme veien som Breiblikk, men lengre vekk fra vannet. En leilighet med ett dobbelt soverom + enkel seng i oppholdsrom.

 

Klasserom
Vi har kun 2 klasserom, som kan benyttes til overnatting, madrasser på gulv.  Hvis en ikke vil spise i spisesalen, kan selvhushold gjøres i skolekjøkkenet.

Camping
Gode muligheter for telt, campingvogn eller bobiler.  Eget avsatt område midt på øya, noen hundre meter fra Hovedbygget.  Eget servicebygg med dusj, toaletter og et mindre kjøkken med kokemuligheter og kjøleskap.  Fast opplegg for tilkobling av strøm. 

Priser
Følgende priser gjelder pr. person/døgn (bortsett fra eneboligene):

Internater
Internatbygg Langangen, helpensjon 660
Internatbygg Hovedbygget, helpensjon 615
Internatbygg Bassengbygget, helpensjon 540
Fratrekk for halv pensjon 65
Fratrekk for ekstraseng 80
Skipperstua, uten måltider  (minimum 4 pers / enhet) 165
Eneboliger
Moskva, pr døgn, uten måltider 1 950
Beddingen, pr døgn, uten måltider 1 400
Fjelltun, pr døgn, uten måltider 1 200
Breiblikk, pr døgn, uten måltider 1 200
Fjordgløtt, pr døgn, uten måltider 600
Camping
Campingvogn/bobil 230
Telt 180
Båt ved skolens brygger, fra 155
Tillegg for strøm 60
Måltider
Frokost 65
Middag u/dessert 130
Kveldsmat 65
Annet
Overnatting på klasserom, pr. madrass 180
Tillegg for enkeltrom (gjelder bare internater) 110
Leie av sengetøy (hele perioden) 160
Vaskemaskin eller tørketrommel 25


Middagsmenyer
:

 • Lørdag: Ovnsbakt laks
 • Søndag: Svinestek, surkål og grønnsaker
 • Mandag: Pasta med kjøttsaus
 • Tirsdag: Panert torsk med råkost
 • Onsdag: Lunch (felles grillmåltid på kvelden)
 • Torsdag: Kylling med ris, bernaise saus og salat

 

Det er to mulige avkjørsler til Risøya fra E-18, ved Risør eller ved Tvedestrand.  Vi vil anbefale å kjøre riksvei 410 og videre på 411 ved Tvedestrand.  Den andre veien er delvis ganske smal og svingete.

Påmeldingsfrist: 15. juni 2018. (Klikk her for å gå til påmeldingsskjema)

Etter mottak av påmeldingsskjema og når romfordelingen er ferdig, kan vi returnere en kostnadsberegning. Vi håper de fleste vil benytte seg av muligheten til å betale for oppholdet på forhånd.

Eventuelle spørsmål kan rettes til Jan Hansen på:
– Epost: risinghagen@gmail.com eller tlf: 908 42 160

PS:  Vi nevner også at det arrangeres en ungdomsleir på på samme sted i forkant av sommerstevnet, i tiden 11. – 14. juli.  Mer info og påmeldingsskjema finner du her.

Comments are closed.