Sommerstevnet 2017

Sommerstevnet 2017

Risøy Folkehøyskole, Gjeving i tiden 15. – 20. juli

Igjen inviterer vi til sommerstevne  på Risøya. Vi gledet oss over dette fine stedet i fjor. Det gav en fin ramme for de åndelige sannheter som ble forkynt og de opplevelser vi fikk være med på. I år har vi også stedet for oss selv.

Når jeg nå setter meg ned for å skrive en invitasjon så er det et Skriftsted som kommer til mitt sinn.   SANNHETEN TRO I KJÆRLIGHET.   Jesus er Sannheten og Han er Kjærligheten.  Begge disse begrepene er knyttet sammen i Ham. Det er dette som også gjør Jesus så enestående. Det er Kristus-forståelsen som det er så viktig at vi får del i.  Og det får vi bare ved dåpen i den Hellige Ånd. ”Kom til meg alle som strever og har tungt å bære, og Jeg vil gi dere hvile, sa Jesus.” Erkjennelsen at en selv ikke duger, at en trenger en Frelser, åpner vei for Herren i våre liv.

Ved en full omvendelse i våre liv, vil ikke Herren vente et øyeblikk med å fylle oss med den Hellige Ånd, sier profeten. Og når Han er Herre i våre liv, ønsker vi å gjøre det som er Ham til behag, Det er kjærligheten til Ham og Hans Ord som virker i oss. Det er Gud velbehagelig, ikke loviskhet, selv om noen tenker slik.  Loviskhet viser seg ved at en lager egne lover eller at en søker å presse andre inn i et mønster ved en ytre påvirkning. Når Gudslivet får plass i det innerste, i sjelen, vil dette Livet vis seg i det ytre, i det vi er og gjør.

Den enkelte av oss opplever at Kristuslivet i oss er en prosess, en modningsprosess hvor det grønne kommer ut av oss. I en menighet og iblant Guds sanne troende vil det derfor være et variabelt billede, åndelig sett, selv om forkynnelsen er klar og tydelig. Må vi hjelpe hverandre, om vi har den rette ydmyke innstilling ovenfor Gud og hverandre.

For å seire i den kampen vi står i, har Gud gitt oss et våpen. Dette våpenet er Åpenbaring,  ikke all mulig slags åpenbaring, men Åpenbaring av Guds Ord. Sann åpenbaring stemmer alltid med helheten i Guds Ord. Når vi nå samles til sommerstevne, vet vi at Elias tjenesten i Mal. 4  blev oppfylt i Bro. Branhams tjeneste. Hvilken funksjon har da forkynnertjenesten  iblant oss nå. Ifølge profeten er det å ta dette Budskapet, dette bydende ropet, og bringe det ut til folket. Hele basisen i Budskapet er Guds Ord. Ikke noe tillegg til Skriften og ikke noe er trukket fra. Dette er svært tydelig hos profeten. Ifølge Paulus er forkynnertjenesten  sentral i menigheten.  Hva er det så en rett forkynner gjør? Han ledes av Guds Ånd til Skriftens Ord, ser helheten i Ordet ved de ting profeten forkynner på forskjellige steder og får da en helhet som går fra 1. Mosebok til Åpenbaringens siste blader. Denne helheten er så verdifull og nødvendig for oss. En får en klarhet i hvor en står og hva Skriften og Budskapet lærer oss. Og læren er ryggraden i menigheten sier profeten. Hvis en løsriver Budskapet fra Skriften mister en virkningen av den nærkontakten profeten hadde til Skriften og Herren.

Så er du velkommen til Risøya for å få del i det lys Herren har for oss i denne mørke men også velsignede tid.

 

Broderhilsen
Per H. Johansen


PRAKTISKE OPPLYSNINGER

Risøy Folkehøyskole er en kristen internatskole, som ligger idyllisk til i havgapet like innenfor Lyngør i Tvedestrand kommune.  Risøya er ei øy på ca. 550 dekar, og har hatt bruforbindelse siden 1953.

Også i år har vi invitert Bro. Dewayne Lawson fra Ohio og Bro. Ron Peterson fra Arizona som forkynnere.

Vi har i år god kapasitet på sengeplasser, siden vi disponerer hele skolen alene. Også soverommene i hovedbygget (4 etg.) kan leies.  De har samme oppsett som i Langangen (2 x 2mannsrom deler ett bad)  Det er forøvrig noen mindre endringer vedrørende innkvartering fra i fjor, så vi oppsummerer som følger:

  • Det er mulig å velge hel- eller halv pensjon, ved overnatting på internatbygg. Det er ikke mulig med egen matlaging på internatbyggene.
  • Vi disponerer et skolekjøkken, som kan brukes til matlaging.
  • Det finnes ekstra senger (reiseseng med dyne og pute), som kan settes inn på de rommene på internatene som har ekstra plass.
  • De tre eneboligene har fullt utstyrte kjøkken, som kan benyttes til selvhushold. Det kan legges inn ekstra madrasser på soverommene.
  • Det er mulig å bestille enkeltmåltider eller hel pensjon for de som ikke bor på internatene, men det MÅ gjøres på forhånd.

 

 

Langangen
Et nytt internatbygg fra 2014, inneholdende 16 doble rom av høy standard med plass til ytterligere 2 ekstra senger på hvert rom (til sammen 4 sengeplasser).  To og to rom deler ett bad.  Rommene ligger i 2 etasje, med direkte inngang til Hovedbygget.  Det er også installert heis i dette bygget.

 

Bassengbygget
I 3. etasje, over svømmebassenget, er det 12 rom med en seng, og mulighet til en ekstra seng.  Vask på rommene, og dusj og toalett i gangen.  Det er ikke heis i dette bygget.  Skolekjøkkenet er i 2. etasje.

 

Skipperstua
Til sammen 8 enheter med 8 – 10 sengeplasser i køyesenger, fordelt på 2 eller 3 rom pr enhet.  Ett bad med dusj og toalett pr enhet.  Dette internatet har enkel standard (leirskole).  Dette kan passe for barnefamilier og det kan også bli aktuelt å ha en egen enhet for overnatting for unge gutter og en for jenter. Betaler for minimum 4 senger pr enhet.

 

Eneboliger
Det er i år 3 eneboliger, som kan benyttes til overnatting og selvhushold (eller kombineres med alle eller noen måltider i spisesalen).

Moskva; tidligere rektorbolig, ligger like til høyre for hovedbygget.  4 rom med 2 senger og 2 enkeltrom.  Til sammen er det plass til 7 ekstra madrasser.  Fin stor møblert stue. Betales for hele huset uavhengig av antall brukte senger.

 

Fjelltun: ligger plassert på en liten høyde mellom Hovedbygget og campingplassen.  Totalt 5 soverom, ett dobbeltrom og 4 enkeltrom.  Det er plass til 5 ekstra madrasser totalt. Betales for hele huset uavhengig av antall brukte senger.

 

Beddingen; noen hundre meters gang-avstand for Hovedbygget.  Har 6 soverom (ett dobbeltrom og 5 enkeltrom).  Det er plass til 7 ekstra madrasser totalt.  Betales for hele huset uavhengig av antall brukte senger.

Klasserom
Vi har kun 2 klasserom, som kan benyttes til overnatting, madrasser på gulv.  Hvis en ikke vil spise i spisesalen, kan selvhushold gjøres i skolekjøkkenet.

Camping
Gode muligheter for telt, campingvogn eller bobiler.  Eget avsatt område midt på øya, noen hundre meter fra Hovedbygget.  Eget servicebygg med dusj, toaletter og et mindre kjøkken med kokemuligheter og kjøleskap.  Fast opplegg for tilkobling av strøm. 

Priser
Følgende priser gjelder pr. person/døgn (bortsett fra eneboligene):
– Barn i alderen 4 til og med 11 år får halv pris.
– Barn under 4 år er gratis.

Internater
Internatbygg Langangen, helpensjon  640
Internatbygg Hovedbygget, helpensjon  600
Internatbygg Bassengbygget, helpensjon 520
Fratrekk for halv pensjon  65
Fratrekk for ekstraseng  80
Skipperstua, uten måltider  (minimum 4 pers / enhet)  160
Eneboliger
Moskva, pr døgn, uten måltider  1 850
Beddingen, pr døgn, uten måltider   1 300
Fjelltun, pr døgn, uten måltider   1 100
Camping
Campingvogn/bobil  225
Telt  175
Båt ved skolens brygger, fra  150
Tillegg for strøm  50
Måltider
Frokost  65
Middag u/dessert  125
Kveldsmat  65
Annet
Overnatting på klasserom, pr. madrass  165
Tillegg for enkeltrom (gjelder bare internater)  100
Leie av sengetøy (hele perioden)  150
Vaskemaskin eller tørketrommel  25


Middagsmenyer
:

  • P.t. ikke avklart.

Det er to mulig avkjørsler til Risøya fra E-18, ved Risør eller ved Tvedestrand.  Vi vil anbefale å kjøre riksvei 410 og videre på 411 ved Tvedestrand.  Den andre veien er delvis ganske smal og svingete.

Påmeldingsfrist: 1. juni 2017. (Klikk her for å gå til påmeldingsskjema)

Dersom et bo-alternativ overbookes, vil vi tildele rom etter ”først til mølla” prinsippet, men særlige behov vil også bli vektlagt.

Etter mottak av påmeldingsskjema og når romfordelingen er ferdig, kan vi returnere en kostnadsberegning. Vi håper de fleste vil benytte seg av muligheten til å betale for oppholdet på forhånd.

 

Eventuelle spørsmål kan rettes til Jan Hansen på:
– Epost: risinghagen@gmail.com eller tlf: 908 42 160

 

PS:  Vi nevner også at det arrangeres en ungdomsleir på på samme sted i forkant av sommerstevnet, i tiden 12. – 15. juli.  Mer info og påmeldingsskjema finner du her.

Comments are closed.